Oženio se najjači Bosanac

Adin Arnaut, nosilac titule najjačeg stanovnika BiH, učesnik prestižnog takmičenja Strongman, jedan od 32 najjača čovjeka na svijetu, jučer je sklopio brak sa dugogodišnjom djevojkom Ajlom.

Kao i svako drugo vjenčanje i ovo je zahtjevalo pripreme. Ali ovaj mladoženja se ipak razlikuje od ostalih mladoženja. Par dana prije sklapanja braka je kao demonstraciju svoje snage i propagiranje sporta kojim se bavi, na tramvajskoj stanici u Sarajevu povukao tramvaj zajedno s putnicima.

Usput povuče i neki automobil, naime strongman takmičenje ove aktivnosti ima uvrštene u discipline ovog popularnog sporta.

Sada je već nekoliko sati oženjen muškarac, kojeg čekaju teške zadaće u Strongman Champion league, u kojoj se aktivno takmiči. Ove godine je svjetskom prvenstvu u Kini dostojanstveno predstavljao BiH.

S tog takmičenja je donio i jednu anegdotu. Naime grupa sportista iz njegovog sporta u liftu je dobila društvo grupice pijanih kineza, koji su vidjevši grdosije, najjače ljude iz raznih država, odmah svoju pijanost prilagodila toj okolini. Kinezi su se otrijeznili u sekundi.

Kako iza svakog jakog muškarca (a ovaj je najjači) stoji jaka i uspješna žena, tako je i u ovom primjeru. Ajla, nasmijana sarajka, koja je otela srce ovom snagatoru plijeni svojom ljepotom, simpatičnošću i osmjehom.

Jučerašnja ceremonija vjenčanja je protekla u krugu bliskih prijatelja i rodbine. Strongman nam je konačno pokazao svoju bolju polovinu, koja kao i on voli, sve popularniji sport kojim se on bavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.