Pao dogovor za borbu stoljeća: Mayweather pristao na borbu sa McGregorom i nudi mu 15 miliona dolara

Floyd Mayweather i Conor McGregor u ringu nisu nemoguća misija. Želja za zaradom obojice mogla bi u skoroj budućnosti dovesti do toliko očekivane borbe. Navijači više ni ne žele revanš Mannyja Pacquiaoa i Mayweathera iako se Filipanac vratio i zatražio novu “borbu stoljeća”.

Sada taj epitet nosi mogući okršaj najveće boksačke zvijezde i najveće MMA zvijezde. Amerikanac se umirovio prije godinu i pol sa skorom 49-0, jednom pobjedom manje od Rockyja Marciana (50-0) čiji rekord želi izjednačiti.

Mayweather stalno koketira s povratkom kako bi stigao Rockyja, a u ekskluzivnom razgovoru za ESPN poručio je kako želi borbu s Conorom McGregorom kojeg svako malo ismijava putem društvenih mreža. Dakako postoji “kvaka”, a ona košta 100 miliona dolara.

– Pokušavamo organizovati meč protiv Conora McGregora i oni znaju koja je moja cijena. To je garantiranih sto miliona dolara. Ja sam prva klasa i stvarno ne znam koliko je on do sada zarađivati, ali čisto sumnjam da za MMA borbu može dobiti više od deset miliona dolara. Mi smo mu spremni platiti 15 miliona i onda još možemo razgovarati o nekoj podjeli zarade prodanih prijenosa – poručio je nikad poraženi bokserski šampion, prenosi Dnevnik.hr

Sada je prebacio lopticu na stranu McGregora koji je u međuvremenu već dobio novu ponudu za bokserski debi na velikoj sceni.

– Ne znam kako čovjek može spominjati 20 ili 30 miliona kada nikad nije zaradio osam ili devet. Conor svima govori kako se želi boriti, pa napravimo to. Otvoreno nudim ovo i UFC-u odnosno Dani Whiteu. Dovedite ga u svijet boksa, a ja ću mu pokazati kako je tamo – rekao je Mayweather.

Podsjetimo, McGregor je već dobio boksersku licencu u Kaliforniji, no još uvijek čeka dozvolu da može boksati u Las Vegasu. Vidjet ćemo hoće li uopće pristati na ponudu koja je stigla od Mayweather. Nekako sumnjamo, jer tražit će sigurno duplo više.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook