Ples vukova za marš na drini

Njihova teza je da institucije države treba da nas brane od svih zala, a da će ih SBK samo ometati u tome. Kad bih sad nabrajao gdje sve institucije države nisu reagirale, a trebale su, mogao bih knjigu napisati. Zato je lakše reći da institucije države nisu dosad ni jednom reagirale da zaštite Bošnjake.

Vuk Jeremić se sa pozicije predsjedavajućeg Generalne skupštine UN izrugiva žrtvama genocida u BiH, u kojem je država Srbija koja ga je poslala u New York imala aktvinu ulogu. On je pred cijelim svijetom izvrgao ruglu Generalnog sekretara UN-a Ban Ki Moona, koji je uživao u zvucima velikonacionalističke koračnice „Marš na Drinu“, a koju je Jeremić mimo protokola ubacio u program. Šta to ustvari znači, najbolje će vam dočarati usporedba da se umjesto Jeremića tamo našao neki Njemac i da je na novogodišnjem prijemu pustio neku fašističku koračnicu. Iako je ova koračnica nastala u sasvim drugim okolnostima, Bošnjaci, Hrvati i Albanci je upravo tako doživljavaju, jer su veliki zločini, počinjeni u zadnjem pokušaju stvaranja Velike Srbije, bili popraćeni zvucima pomenutog marša. Posebno se to svakako odnosi na Srebreničane, čije kosti i danas izbacuje “krvava Drina”, kako se u koračnici opisuje ova rijeka. Drina je zasigurno najveća masovna grobnica Bošnjaka i veću uvredu im Jeremić nije mogao smisliti.

Treba li uopće reći da na ovaj međunarodni skandal nije ničim reagirala “naša” politička elita, a ni njihovi megafoni?

Ali zato godinama pucaju na bivšeg reisu-l-ulemu dr. Mustafu Cerića iz svih oružja, pod izgovorom da se miješa u njihov posao, u koji se čak ni oni ne miješaju. Dr. Ceriću je historijsku Rezoluciju o genocidu u Srebrenici pomogao progurati u EU parlament samo jedan jedini političar i to slovenski, gospodin Jelko Kacin!

Zakon o popisu stanovništva ove godine u oktobru kojeg su prihvatili naši političari toliko ide na štetu Bošnjaka da je teško povjerovati da su to uopće vidjeli svojim očima, ali im opet nije pravo što se osnovao Svjetski bošnjački kongres (SBK), koji će pokušati između ostaloga spriječiti da popisom Bošnjaci postanu manjina u BiH.

Pored “naših” političara, negator genocida Vuk Jeremić je sasvim neopaženo prošao u Generalnu skupštinu UN-a da nam sa te pozicije radi o glavi, pokušavajući oživjeti pred očima cijeloga svijeta “srpsku slavnu prošlost”, kako bi ono što su nedavno uradili bilo što prije zaboravljeno.

Poznati “zaštitnici” Bošnjaka od kojih su neki već i javno pod skutama političkih partija, kao što su Hadžem Hajdarević, Enver Kazaz, Šaćir Filandra, Mustafa Spahić Mujki, ne skidaju se sa tv-ekrana, ni naslovnica printanih medija nakon osnivanja SBK. Satraše se da nama i svijetu objasne, da je sve dosad bilo dobro, ali da tako više neće biti, jer nas dr. Cerić odvede u geto, “kleronacionalizam”, u svoje “preduzeće”… Njihova teza je da institucije države treba da nas brane od svih zala, a da će ih SBK samo ometati u tome. Kad bih sad nabrajao gdje sve institucije države nisu reagirale, a trebale su, mogao bih knjigu napisati. Zato je lakše reći da institucije države nisu dosad ni jednom reagirale da zaštite Bošnjake. Navešću ipak samo jedan općepoznat primjer.

Gore pobrojani megafoni izgleda i ne znaju da je u dvorištu nemoćne starice Fate Orlović bespravno sagrađena crkva i da se ona godinama bori da je ukloni, pa da čak biva fizički zlostavljana u svom dvorištu i da joj Dodikovi sudovi sude za “napad na kordon policije” koja dođe da zaštiti trojicu Srba za vrijeme boravka u crkvi.

Ni jednom nisam čuo da su o toj planetarnoj nepravdi progovorili.

Prije nekoliko godina sa pozicije ambasadora BiH u UN-u je Miloš Prica tražio prijevremenu slobodu za ratnu zločinku Biljanu Plavšić. Pobrojanim megafonima to nije nimalo smetalo, a nije im ni sad smetalo što naše diplomatsko osoblje povodom Jeremićevog Marša na Drini u zgradi UN, nije to ni primjetilo ili ne smije primjetiti od Dodika. Kako će glasati “naš” ambasador u UN-u, pita se uglavnom Rusija, koja Dodiku saopći svoje želje.

Odlučna akcija bošnjačkih i bh. organizacija iz Sjeverne Amerike (Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, Institut za istraživanje genocida Kanada, Savjetodavno vijeće za Bosnu i Hercegovinu i Bosansko-američki institut za istraživanje genocida), podržana udurženjima žrtava genocida iz Srebrenice, natjerala je u rekordno kratkom roku Ban Ki Moona da se u ime UN-a izvine zbog četničkog orgijanja Vuka Jeremića u New Yorku.

Neka me sada institucije države demantiraju i podrže zahtjev istih udruženja za smjenu Jeremića.

P.S. Dok sam ovo završavao čitam kako je ministar pravde Srbije Nikola Selaković proveo cijeli dan sa svojom genocidnom bratijom u Hagu. Oni ponekad znaju reći da sa agresijom na BiH nemaju veze, ali ipak paze na braću zbog koje je kao u Maršu “Drina krvava”. Možda je to išaret “našim” političarima da trebaju makar posjetiti svoje sunarodnjake u Sandžaku, Republici Kosovo, Crnoj Gori, Makedoniji.., koji svako okupljanje četnika prate sa zebnjom i iščekivanjem najgoreg. Kad oni paze svoje zločince, smiju valjda i ovi “naši” svoje čestite sunarodnjake?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.