Podrška obnove Potkaljaje britanskog ambasadora Cliffa

“Isplaniraćemo sa kosovskim ministarstvima, Danskim savjetom za izbjeglice, te i sa ostalim ambasadama u Prištini da podržimo ovaj projekat”, kazao je ambašador Cliff u vrlo otvorenom i prijateljskom razgovoru sa gradonačelnikom dr.Mujem i dodao da “Prizren mora biti ponosan na svoju multiteničku sliku”.

Istakavši zadovoljstvo posjetom britanskog ambasadora Prizrenu, gradonačelnik dr. Muja se još jednom zahvalio Britanskoj Vladi na finanisjkoj potpori u infrastrukturnim projektima u gradu na Bistrici i istakao da će opština za “Projekat obnove kuća u Potkaljaji” izdvojiti 50 hiljada eura.

Susretu su, pored visokih dužnosnika Britanske ambasade, prisustvovali i zamjenik predsjednika SO Prizren Orhan Lopar, šef Kancelarije lokalnih zajednica Ajradin Alija, direktor Direktorijata urbanizma Sadik Paqarizi i drugi zvaničnici.

Na pitanje novinara da pojasni u kojim će bošnjačkim sredinama Ambasada Britanije finanisrati u projektima infrsatrukture, šef Kancelarije lokalnih zajednica, Ajradin Alija je kazao da “na sastanicma Radne grupe za povratak, nije bilo riječi po ovom pitanju, te da će se potruditi da sazna koje su te bošnjačke regije”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.