Pogledajte snimak sa mjesta užasne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

Kako se nezavnično saznaje, Šaban je automobilom krenuo na aerdorom kada se nesreća dogodila.

Automobilom nije upravljao on, već je imao vozača. Sa njim je bio i njegov kum koji je takođe povređen. Pored Šabana u automobilu su bili muzičari Mirsad Kerić i Boban Stojadinović.

Prema posljednjim informacijama Kerić je u teškom stanju dok su Bobanu slomljena tri rebra, kazao je kroz plač menadžer Sabit Dervišević. Kako njemački mediji javljaju, pijani vozač automobila marke “mazda” zakucao se u njegov automobil.

Prema nezvaničnim informacijama vozač nije imao dozvolu. Iako su ljekari dali sve od sebe da spasu kralja narodne muzike, nisu uspjeli. Nesreća se dogodila u okolini Bilefelda u kojem je pjevao.

Kako se navodi u policijskom izvještaju dva vozila su sletela sa puta i udarila u bankine, a inicijalni izvještaji su glasili da su tri osobe iz vozila “seat Ibica” povređene.

Podsjetimo, rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Veliki dio djetinjstva je proveo u Bijeljini. Rani život Šaban i njegova starija sestra su živjeli veoma skromno jer roditelji nisu imali stalne prihode. Otac je prodavao lutriju, a majka igračke. Pjevača je pazila sestra čija je obaveza bila i da vodi računa o domaćinstvu. Pored muzike, Šaban je bio veoma talentovan za sport. Stric Alija je smatrao da više novca može da zaradi kao muzičar.

Jednom ga je pozvao da pjeva u kafani u kojoj se provodio sa društvom.

Pošto ga je Šaban smatrao velikim autoritetom, nije se usudio da ga odbije. Od tada, muzika je postala njegova profesija, a na prostorima bivše Jugoslavije imao je desetine hiljada obožavalaca. 

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana