Potpredsjednik SDA Kosova, Ramadan Dilji pristupio Novoj demokratskoj stranci

Dosadašnji potpredsjednik SDA Kosova Ramadan Dilji, podnio ostavku na sve funkcije u tom političkom subjektu i zvanično u srijedu pristupio Novoj demokratskoj stranci (NDS).

Pred najvećim partijiskim dužnosnicima Nove demokratske stranke, danas je u prostorijma ovog političkog subjekta, Ramadan Dilji, potpredsjednik SDA Kosova, zvanično pristupio NDS-u.

“Stranka SDA u Prizrenu funkcioniše sa starim članovima koji dobro obavljaju svoj posao i smatram da je moje prisustvo u njihovim redovima suvišno. Zahvaljujem se predsjedniku stranke, dr. Numanu Baliću na ukazanom povjerenju i želim stranci Demokratske akcije Kosova puno uspjeha u daljnjem radu”, kazao je Dilji za naš portal.

Predsjednica NDS-a Emilija Redžepi, novom članu Ramadanu Diljiju čestitala pristupanje Novoj demokratskoj stranci i dodala:

“Čast mi je i zadovoljstvo da osobu sa visokim ugledom i autoritetom u našoj zajednici, vidim u redovima naše partije i vjerujem da samo zajedničkim snagama možemo napredovati i raditi za dobrobit naše zajednice. NDS je otovrena stranka za sve ljude dobre volje, koji mogu dati svoj doprinos u svim sferama društva. Nova demokratska stranka će raditi na programu okupljanja svih uglednih ljudi, dajući im mjesto i prostor za djelovanje. Nesumnjivo, jedan od njih je i Ramadan Dilji, koji nesebično radi za interes zajednice, ne samo na Kosovu nego i u Regionu”, kazale je predsjednica Redžepi.

Prema riječima Emilije Redžepi, Ramadanu Diljiju će pripasti visoka pozicija u toj partiji, riječ je o članu Glavnog odbora NDS-a, a o njegovom imenovanju u  odboru stranke, odlučiće Glavni odbor stranke na sastanku zakazanom za subotu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.