Predosjetio smrt: Sanjao da mu djeca plaču i dozivaju ga!

Velika tuga i neizvjesnost pritiskali su juče dvije podstanarske sobice u naselju na obodu Bajine Bašte u Srbiji..

Kako bez Slavoljuba

Uplakana i slomljena, Vesna, supruga Slavoljuba Tejića (34), koji je sa svojim komšijom i prijateljem Nenadom Gavrilovićem (22) u srijedu rano ujutru nestao kad su kolima sletjeli u Drinu, skakala je na svaki zvuk telefona, nadajući se bilo kakvoj vijesti o svom mužu!

– Prije samo neki dan, sjedjeli smo ovdje, na istim ovim stolicama, i maštali da će on dobiti posao, da će raditi, da ćemo živjeti kao ljudi… Da ćemo gledati naše dvije ćerke, naša anđele, kako rastu – kroz jauk su tekle Vesnine riječi između dva zvuka telefona.

Ona kaže da je Slavoljub iz kuće izašao u utorak oko podne.

– Povezao je stariju ćerku Anđelu u školu, a onda produžio u selo. Djeca još i ne naslućuju šta se desilo. Anđeli smo rekli da joj je otac imao udes, Teodori ni toliko, ona ima tek četiri godine – kaže Vesna kroz suze i poziva rođaka kako bi saznala da li ima nekih novosti o Slavoljubu.

Vesna nema posla i dosad su živjeli od onoga što Slavoljub zaradi.

– Ne znam kako ćemo dalje, kako da zaradim koru hljeba za djecu – kaže Vesna.

Velika tuga i neizvjesnost pritiskali su juče i selo Cerje iznad Bajine Bašte, odakle su Slavoljub i Nenad!

– Vidio sam ih u utorak uveče. Cijelo popodne proveli su zajedno. Slavoljub je iz sela krenuo kući, ženi i djeci. Zašto je i Nenad krenuo s njim u Bajinu Baštu, ko će sad znati. Jedino znam da ću, dok sam živ, pamtiti Slavoljubove riječi da je prethodne noći sanjao da njegova djeca plaču i dozivaju ga. Kao da je predosjetio smrt – ispričao je jedan od komšija.

Potraga ne prestaje

Obalom Drine rođaci i komšije iz sela uzalud su juče tragali za Slavoljubom i Nenadom. Drago, Rade i Vidan Tejić, Aco Petković, Sreto Jakovljević i drugi njihovi prijatelji iz sela pješke su pretraživali obalu Drine od mjesta Krivi Vir, gdje je „golf“ sa Slavoljubom i Nenadom sletio u rijeku, pa sve do Ljubovije. U njihovim očima juče je bilo malo nade.

– Ogromna je Drina bila te noći, ko zna dokle ih je odnijela – pričaju mještani.

NENADOVA MAJKA DOŠLA NA DRINU

Nenad Gavrilović nije bio oženjen, a kod kuće su vijesti o njemu čekali njegova majka Ramiza i otac Milan, trojica braće i sestra.

– Majka Ramiza prekjuče je smogla snage da siđe do Drine, do mjesta na kojem je njen sin s komšijom Slavoljubom nestao u talasima – rekao je jedan od komšija.

Kola izvučena iz rijeke

„GOLF“ NA TEHNIČKOM PREGLEDU

„Golf“, kojim su dvojica mladića u srijedu oko jedan sat ujutru sletjela u Drinu, u četvrtak je izvučen iz rijeke i upućen na tehnički pregled. Na kolima su bila polomljena zadnja bočna i zadnje vjetrobransko staklo. Obalom Drine za nestalim mladićima i juče su tragali mještani, komšije i pripadnici Žandarmerije, ali do kasnih popodnevnih sati nikakvih vijesti nije bilo.

ČINjENICE

Šta se dogodilo kobne noći na drini

– Slavoljub Tejić i Nenad Gavrilović viđeni posljednji put u utorak uveče u Bajinoj Bašti

– iz grada su „golfom 3“ krenuli prema selu Cerje, gdje su živjeli

– u mjestu Krivi Vir u srijedu oko jedan sat poslije ponoći automobil je sletio u Drinu

– prolaznici su u srijedu ujutro ugledal „golf“ u Drini, ali tijela nije bilo

– u četvrtak je izvučen automobil iz rijeke

– pretražen je teren gotovo do Ljubovije, ali tijela nisu nađena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.