Predsjednik Islamske zajednice Prizrena, Lutfi ef. Balak sa saradnicima posjetio NDS

Predsjednik islamske zajednice Prizrena Lutfi ef. Balak sa svojim saradnicima imama danas su posjetili Novu Demokratsku Stranku.

balack1_1

Efendiju Lutfiju Balaka je u svojim prostorijama srdačno dočekala predsjednica NDS-a Emilija Redžepi sa članovima užeg rukovodstva stranke.

Predsjednica Redžepi je delegaciju Islamske Zajednice upoznala sa programskim ciljevima stranke, dosadašnjim radom kao i sa planovima i projektima koje ova stranka planira za naredni period.

U razgovoru su istaknuti i problemi sa kojima se bošnjačka zajednica suočava, a gospođa Redžepi je gostima dala do znanja da je upoznata, da je Islamska Zajednica Prizrena podržavala određene poličke partije na predhodnim izborima.

” Predstavnici Islamske Zajednice trebaju biti neutralni i nemogu biti naklonjeni nijednom poličkom subjektu, niti lobirati prije izbornog procesa za pojedince, rekla je Emilija Redžepi, predsjednica NDS-a.

Efendija Lutfi Balak sa svojim saradnicima, izneo je probleme sa kojima se Islamska Zajednica svakodnevno suočava.

“Mi kao predstavnici Islamske zajednice apelujemo na sve poličke subjekte u Prizrenu da ozbiljnije shvataju mišljenja i potrebe naroda i zajednice kojoj pripadaju, kao i da stalno budu u kontaktu sa njima”, rekao je Lutfi ef. Balak, a stoji u saopštenju Nove Demokratske Stranke kojeg potpisuje predsjednica Emilija Redžepi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.