PREMIJER CRNE GORE OTKRIO MRAČNU ISTINU O RISTI SOTONI: Upisivali su crkve u njegovo vlasništvo i vlasništvo drugih sveštenika

Razočaravajuće. Tako je premijer Duško Marković u intervjuu za Jutarnji program TVCG jednom riječiju opisao sve što se prethodnih mjesec događa u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. On će se do kraja nedjelje zvanično obratiti mitropolitu Amfilohiju sa prijedlogom da razgovaraju o “strahovima i zabludama vezanim za zakon”.

“Sveštenstvo je proklinjalo one koji su donijeli zakon, njihove porodice. Kad čujem kletvu u 2020. godini imam osjećaj čuđenja jer slušam retoriku srednjeg vijeka. Te kletve se ne odražavaju na mene i ono što su moje profesionalne obaveze”, istakao je Marković.

On je kazao i da je upoznat sa informacijom da postoje crkve koje su upisane na mitropolita Amfilohija, ali i druge sveštenike.

“Država će ispitati i utvrditi odgovornost za brojne slučajeve nezakonitog prepisivanja imovine sa države na crkvu i sveštenike. Takvo postupanje, u kojem odgovornost nose službenici katastra, apsolutno je nedopustivo”, ističe Marković.

Ponavlja da nema uzurpiranja crkvene imovine, niti bilo kakvog ataka, te da nije tačno da se zakonom dozvoljava vjernicima CPC da koriste manastire i crkve u kojima služi sveštenstvo MCP-a.

“Nema prenamjene vjerskih objekata i imovine. Svi hramovi ostaju bogomolje za upotrebu i za dobro svih vjernika”, poručio je Marković.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana