Press konferencija Demokratske stranke Bošnjaka u novootvorenoj kancelariji u Rečanima

Juče je Demokratska stranke Bošnjaka u Rečanima u novootvorenoj kancelariji održala press konferenciju na kojoj su prisustvovali visoki zvaničnici ovog političkog subjekta.

“Ono što je novina za DSB, jeste to, da konferenciju za štampu održavamo u novoj našoj kancelariji u Rečanima, tako da smo kao partija imali i prvi Izvšni odbor ovdje. Ja koristim priliku da obavjestim javnost da je od danas zvanično počela sa radom kancelarija Demokratske stranke Bošnjaka u Rečanima. Kancelarija će biti otvorena svakim radnim danom od 9-15 sati. Svi građani Župe u to vrijeme mogu nas posjetiti i da zajednički rješavamo njihove probleme”, kazao je Rasim Demiri, predsjednik DSB-a i poslanik u skupštini Republike Kosova.

Pored predsjednika Demirija, press konferenciji su prisustvovali i predsjednik koalicije Vakat, Džezair Murati, poslanica u skupštini Kosova, Duda Balje, zamjenik ministra za Dijasporu, Ćerim Bajrami i mnogi drugi zvaničnici DSB-a.

Predsjednik Demiri je prezentovao javnosti dosadašnje aktivnosti Demokratske stranke Bošnjaka, a najviše pažnje učesnici press konferencije su posvetili pitanju decentralizacije.

Šta misle čelni ljudi DSB-a po pitanju decentralizacije i budućih bošnjačkih opština, pogledajte u video prilogu.

[youtube]zUZzSOoylSM[/youtube]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.