Prevare loše utiču na plodnost?!

Nisu samo emocije te koje će biti u haosu ako ste nevjerni u vezi. Izgleda da švrljanje može imati negativne posljedice i na vaše reproduktivno zdravlje.

Nova studija pokazuje da su ljudi, u dugoročnim, posvećenim vezama, plodniji od onih koji su u nestabilnim ljubavnim odnosima u kojima jedan ili čak oba partnera varaju.

Ima smisla! Teorija koja stoji iza ovih nalaza, govori da naše tijelo prepoznaje stabilnog partnera, što umanjuje stres u vezi trudnoće i dojenja i na taj način se proizvodi više hormona potrebnih za uspješno začeće.

Studija kaže da na plodnost utiče i činjenica ko u vezi vara. U tom smislu, ne samo da treba da obratimo pažnju na našeg partnera, već i na svoje ponašanje, da znamo da se iskontrolišemo u takvim situacijama i odolimo datom iskušenju. Ne treba nam ni jedan drugi bolji razlog da budemo odani partnerima! Dobro znamo da ako hoćemo, svi možemo da se kontrološemo i vrlo lako i elegantno eskviramo situacije potencijalne prevare.

Ako osjećate da želite da budete sa nekim drugim, budite iskreni prema sebi i momku sa kojim ste u vezi. Opcije su sljedeće: možda će se on više potruditi u vezi ili ćete oboje zaključiti da je bolje da raskinete, ako ništa makar nećete mučiti vašeg partnera i opterećivati sebe krivicom (smanjujući pritom plodnost).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.