Prizren: Institucije su zakazale, moj mentalno oboljeli brat ubio oca

Agan Haljilji, drugi sin ubijenog mu┼íkarca u Prizrenu ka┼że da je njegov brat mentalno bolestan, te da je zato ubio oca, izve┼ítava Kljan Kosova.

ÔÇ×Moj brat ┬áje mentalno bolestan ve─ç deset godina, ima poremec╠üaj li─Źnosti, ┼íizofreniju i depresiju. ─îitavu deceniju patimo zbog njegovog poremec╠üaja. Brat je nekoliko puta le─Źen u Pri┼ítini, a zatim je pu┼ítan┬ábez precizne dijagnoze iz bolnice, bez jasnih uputstva o tome kako treba da se nastavi le─Źenje. Bio┬áje nasilan i nekoliko puta smo bili primorani da idemo kod psihijatra u Pri┼ítinu”, rekao je.

Mnogo puta, dodao je, su┬átra┼żili pomoc╠ü od policije.

“Ipak je on ─Źlan na┼íe porodice i nismo mogli da ga ostavimo na ulici. Iako smo tra┼żili pomo─ç od dr┼żave nikada je nismo dobili. Moj pokojni otac je jo┼í vi┼íe patio, jer se direktno borio sa njegovom bole┼í─çu. Stalno ga je vozio ┬áu bolnicu i policiju, i davao mu je lekove na silu. Videv┼íi da mu se stanje pogor┼íava pozvali smo prizrensku policiju 3 dana pre nego ┼íto se dogodio ovaj zlo─Źin. Niko iz policije nije hteo da se odazove, a i kada bi se ponekad┬áodazvali, grdili su nas za┼íto smo ih zvali”, obja┼ínjava Haljilji.

Haljilji sada za smrt oca┬áoptu┼żuje institucije, uklju─Źujuc╠üi i policiju, jer nisu pritekle u pomoc╠ü njegovoj porodici, i nisu ┬áim pomogle u le─Źenju njegovog bolesnog brata. Kako sam navodi, posebno ga poga─Ĺaju neistine koje se sada iznose o njegovom ocu.

ÔÇ×Osec╠üam moralnu obavezu da po┼íteno objasnim tragi─Źni doga─Ĺaj koji je zadesio na┼íu porodicu. Mog pokojnog oca ceo Prizren i okolina poznavali su kao velikodu┼ínog i mudroog ─Źoveka. Nepravedno ga sada optu┼żuju za zanemarivanje i raspad porodice. U po─Źetku nije bilo sva─Ĺe u porodici i oni koji sada to govore, treba da se stide”, dodaje sin ubijenog mu┼íkarca u Prizrenu.

Iz policije u Prizrenu potvr─Ĺeno je da je bilo nasilja u porodici, ali nisu se izjasnili o tome da li je porodica tra┼żila pomo─ç od organa reda. Iz Kosovske policije su potvrdili da je oko 13.55 prijavljeno porodi─Źno nasilje i da je tom prilikom mladi─ç napao svoje roditelje.

“Na mesto doga─Ĺaja stigle su policijske patrole i uhapsile osumnji─Źenog M. H., starog oko 30 godina, koji je no┼żem napao svoje roditelje. ┼Żrtva je preminula usled zadobijenih rana. Re─Ź je o njegovom ocu, starom oko 50 godina. Hitna pomoc╠ü, policijske jedinice i forenzi─Źari iza┼íli su na lice mestaÔÇť, re─Źeno je u prizrenskoj policiji.

(Kosovo Online/Klan Kosova)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

´╗┐