Prizrenac osuđen na doživotnu robiju za ubistvo roditelja

Okružni sud u Stokholmu osudio je 37-godišnjeg Adriatika Hadrina iz Prizrena na doživotni zatvor zbog ubistva roditelja uz obavezu plaćanja naknade za braću i sestre koji su ostali bez roditelja, prenosi Gazeta Ekspres.

Okružni sud u Stokholmu osudio je Adriatika Hadrina za ubistvo oba roditelja. Dvostruko ubistvo pucnjima pištolja u glavu se dogodio 20. januara 2020. godine u Prizrenu.

Hadrin je ubio roditelje radi ostvarivanja finansijske dobiti i unapred je planirao njihovo ubistvo, navodi se u saopštenju suda u Stokholmu.

„Dokazi uključuju opsežne materijale sa njegovog mobilnog telefona i računara i pokazuju da je Hadrin došao u posed oružja korišćenog za ubistvo razbivši sef svojih roditelja. Otkriveno je i da je optuženi mislio da će ubistvom roditelja preuzeti kontrolu nad porodičnom imovinom”, navodi se u saopštenju.

Krajem januara prošle godine Kosovo je potreslo dvostruko ubistvo u Prizrenu kada su Durim i Suada Hadrin pronađeni mrtvi u porodičnoj kući.

Bračni par je godinama živeo i radio u Švedskoj, a u rodni Prizren su došli na odmor. Za njihovo ubistvo jedini osumnjičeni bio je njihov sin Adriatik koji je pobegao sa Kosova nedugo nakon ubistva.

Švedske vlasti su ga uhapsile u martu prošle godine, gde je počelo i suđenje zbog nemogućnosti da bude izručen Kosovu zbog odsustva sporazuma o pravnoj saradnji između Kosova i švedskih vlasti.

Švedsko tužilaštvo započelo je procesuiranje slučaja 15. januara ove godine, a konačna sudska odluka koja je doneta podrazumeva doživotnu zatvorsku kaznu i naknadu braći i sestrama koji su ostali bez roditelja.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook