Probajte nešto novo: Čaj od banane

Ali, da li će biti djelotvoran, to ostaje da se vidi. Međutim, definitivno smo dobili napitak neobičnog, ali poznatog (bananastog) ukusa. Plus, u jednu smo šolju čaja dodali pola kašičice cimeta; rezultat – ukus odličan. U drugu šolju kašiku meda, rezultat – još bolji. U treću šolju smo dodali malo vanilinog šećera, ni tu nismo pogriješili. Dakle, sve tri kombinacije su odlične. Možete, naravno, probati i sa običnim šećerom.

Sada malo o konkretnom receptu:

Prokuhajte pola litra vode. Jednoj banani (neoguljenoj, ponavljamo – neoguljenoj) nožem odsjecite krajeve. Cijelu bananu dodajte proključaloj vodi i ostavite da se kuha oko 10 minuta. Nakon toga izvadite bananu, a čaj je spreman za piti kada se ohladi. Neobičan ukus, prijatan na prvu, vrijedi probati definitivno. I još da dodamo da bananu možete pojesti nakon kuhanja; nečega joj fali, ali ništa strašno (samo ne bacajte).

Banana-san, kako, zašto?

Ako postoji neka strogo prirodna namirnica koja može biti alternativa tabletama za spavanje, onda bi to bila banana. Magnezijum kojeg sadrži opustit će mišiće i tako umiriti tijelo. Plus, banane, odnosno kora od banane nije prskana ili je jako malo prskana pesticidima, što potvrđuju posljednja istraživanja gdje su jabuka i breskva na prvom, a banana uz par ostalih na zadnjem mjestu (što je u ovom slučaju odlična pozicija). Znači, sigurni smo i sa te strane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.