Produžen pritvor Veselinoviću

Sudija Euleksa u Osnovnom sudu u Mitrovici produžio je pritvor za mjesec dana Žarku Veselinoviću, osumnjičenom za više krivičnih djela, saopšteno je iz Euleksa.

Istražni pritvor je produžen do 29. oktobra na zahtjev Euleksovog tužioca, s obzirom da je sudija uzeo u obzir da postoji dovoljan rizik od bjekstva.

Sudija smatra da opasnost od bjekstva postoji zbog veza koje Veselinović ima u Srbiji, okolnosti optužbi podignutih protiv njega i potencijalnih nemira koji mogu uticati na njegovu spremnost da se pojavi u budućim sudskim procesima.

Veselinović je osumnjičen za pokušaj teškog ubistva, nezakonito vlasništvo, kontrolu, posjedovanje ili korišćenje oružja, tešku krađu, sprečavanje službenog licu u obavljanju dužnosti i prevaru.

Pretpretresni sudija ustanovio je da osnovana sumnja postoji samo u vezi sa tačkom optužnice koja se odnosi na neovlašćeno posjedovanje oružja, dok su dokazi o pokušaju ubistva dva policajca dovoljno jaki da povećaju stepen sumnje, ali zahtjevaju dalje razmatranje i procjenu.

Kada su u pitanju druge optužbe, sudija je ustanovio da ne postoji osnovana sumnja protiv optuženog.

Tužilaštvo i optuženi imaju pravo na žalbu.

Žarko Veselinović, brat kontroverznog biznismena Zvonka Veselinovića, uhapšen je zajedno sa Slobodanom Repićem prije mjesec dana u Rudaru kod Zvečana.

Repić je uhapšen pod sumnjom da je 7. decembra prošle godine u  Mitrovici pucao na zamjenika direktora administrativne Kancelarije Vlade Kosova Dušana Milisaviljevića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.