Protest protiv sporazuma

Protestom ispred zgrade Vlade Kosova, predviđenim da traje četiri sata, pokret Samoopredeljenje namerava da blokira rad institucije koja je prihvatila da drugi imaju pravo da negiraju njenu nezavisnost kažu iz ovog pokreta.

Na protestu će učestvovati i građani iz drugih gradova Kosova koji će autobusima biti dovezeni do trga Majke Tereze u Prištini.

Dardan Moličaj iz ovog pokreta kaže da će se oko 500 aktivista redara starati o održavanju protesta i da pozivaju policiju Kosova da ne ometa njihov protest, jer je u skladu sa odgovarajućim zakonima.

“Zahtjevamo od policije da nam ne blokira autobuse i ne oduzima parole i logistička sredstva. Obraćamo se policiji Kosova da obezbjedi i garantuje mirno održavanje protesta koji je u skladu sa odogovarajućim zakonima”, Rekao je Moličaj

Pokret Samoopredeljenje je tokom vikenda organizovao potpsivanje peticije protiv postignutog sporazuma Kosova i Srbije.

Više od 10.000 građana potpisalo je peticiju kojom se zahteva održavanje vanredne sjednice skupštine. Na ovoj sjednici je predviđena rasprava o regionalnom predstavljanju Kosova bez Republike a sa rezolucijom 1244 u fusnoti.

Protiv sporazuzma protest je za danas u Beogradu najavila i desničarska organizacija SNP Naši.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.