Protest vlasnika auto-škola na Kosovu, zahtjevaju da im se dozvoli da rade

Desetine instruktora i vlasnika auto-škola danas protestuju ispred zgrade Ministarstva za infrastrukturu, prenosi Kljan Kosova i napominje da na Kosovu postoji oko 300 škola za obuku vozača koje ne rade više od dva meseca, zbog pandemije izazvane koronavirusom.

Kažu da ih Ministarstvo infrastrukture zanemaruje, jer ni u trećoj fazi ublažavanja mera borbe protiv pandemije ne smeju da rade i zbog toga, ističu, trpe velike gubitke.

Predsednik Saveza auto-škola Kosova Džemšit Cakoli rekao je da ih je resorno ministarstvo zanemarilo kada je reč o daljem ublažavanu mera i naveo da su mu se obraćali u više navrata pisimima, ali da nisu dobili odgovore.

“Dozvolili su pokretanje vrtića, prevoz putnika, autobuse, taksiste. Još uvek nam nije dozvoljeno da se bavimo delatnošću i izvršavamo obaveze prema kandidatima koji su se upisali u auto-škole i koji dugo čekaju. Ministarstvo infrastrukture nas nije uključilo u ovo i nije nam odgovorilo”, kazao je Cakoli.

Prema njegovim rečima gubici su veliki, neizbežni su, posebno kod plaćanja poligona za obuku.

Instruktor Đilja Ibrahimi zabrinut je kaže zbog toga što ne počinju sa radom uz ocenu da njihov problem nije povezan sa politikom.

“Blokirani smo iako smo se prijavili i za online predavanja, odnosno teorijski deo, a poslali smo pismeni zahtev, na koji nam niko nije odgovorio. Mi smo izolovani, iako naša aktivnost spada u školsku grupu. Ali zabranjeno nam je da radimo. To je naša briga”, rekao je Ibrahimi.

Ističe da auto-škola u kojoj radi ima najmanje 100 registrovanih kandidata koji čekaju da započnu s teorijskim časovima.

Brojni vlasnici autoškola i instruktori čekaju ispred objekta Ministarstva infrastrukture da se sastanu sa predstavnicima tog ministarstva.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana