Pušači pročitajte ovo: Sedam trikova da pročistite pluća i spriječite rak!

Da bi trebalo da ostavite cigarete jednom za svagda, to i sami znate. Međutim, ako ste već pušač, onda se potrudite da makar malo pročistite svoje disajne organe od nakupljenih otrova i smanjite vjerovatnoću da obolite od raka pluća. Srećom, u tome vam mogu pomoći namirnice iz prirode.

Kukuruz šećerac

Ova namirnica sadrži beta-kriptoksantin, snažan antioksidans za koji se vjeruje da štiti pluća od karcinoma. S druge strane, imajte na umu da je većina kukuruza šećeraca na policama u prodavnicama zapravo GMO, tako da konzumirajte isključivo onaj u čije ste porijeklo u potpunosti sigurni.

Selen

Riječ je o zaista moćnom antioksidansu koji se može naći u raznim vrstama ribe poput tune, lososa i bakalara, ali i u jagnjetini, jajima i žitaricama. Pošto ovog esencijalnog minerala nema previše u našem tlu, možda ne bi bilo loše da selen nabavite u tabletama.

Luk

I bijeli luk i crveni luk sadrže materije koje imaju antikancerogeno dejstvo. Luk pomaže u sprečavanju mnogih bolesti, među kojima su infekcija i rak pluća. Istraživanje je pokazalo da kod osoba koje već imaju karcinom sprečava rast novih malignih ćelija.

Đumbir

U pitanju je još jedno snažno sredstvo za izbacivanje otrova iz pluća. Možete piti čaj od korijena đumbira, čime ćete sebi olakšati disanje, a komadić đumbira možete pojesti i uz obrok.

Pomorandže

Osim što su fantastičan izvor vitamina, narandže sadrže i kriptoksantin koji preventivno djeluje protiv raka pluća.

Kopriva

Ova korovska biljka prepuna je gvožđa, a vrlo je korisna i kao sredstvo za dezinfekciju pluća i borbu protiv infekcija.

Čaj od borovih iglica

Ovaj čaj se tradicionalno koristi za ispiranje usta i grla, ali može vam biti i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.