“Merhamet” donirao 45.000 kilograma kurbanskog mesa gladnom narodu Somalije

Zahvaljujući se na ovoj pomoći, direktor OIC Somalia dr. Ahmad Muhammad Adam istakao je kako ovu pomoć smatra mnogostruko vrijednijom, imajući u vidu činjenicu kroz šta su prošli BiH i njeni građani i kakva je ekonomska situacija u našoj zemlji.

Tako su prikupljanjem donacija u akciji “Pomoć narodu Somalije” građani BiH, koji su i sami preživjeli glad i agresiju, još jednom pokazali svoju solidarnost i milosrđe prema onima kojima je pomoć potrebna.

Nakon svih dramatičnih obrta u pripremama za odlazak u Somaliju, uspjeli smo da realiziramo tešku i složenu akciju. Bilo je trenutaka kada smo razmišljali da odustanemo od upućivanja našeg generalnog sekretara u Somaliju iz sigurnosnih razloga. Postojala je mogućnost da pomoć dostavimo posredstvom UN-a, izjavio je predsjednik HO “Merhamet” MDD Hajrudin Šahić.

Unatoč tome, istrajali su na principu “Merhameta” da, kao mnogo puta do sada, lično uruče pomoć na licu mjesta.

Ponosmi smo i sretni što je “Merhamet” jedna od rijetkih humanitarnih organizacija u svijetu koja je uspjela ući u Somaliju i uvjeriti se u kakvim nehumanim uvjetima žive ljudi u 21. stoljeću, kazao je Šahić, te potvrdio da će u okviru programskih aktivnosti “Merhamet” svake godine provoditi akciju za prikupljanje pomoći gladnom narodu Somalije, zbog toga što su se na licu mjesta uvjerili kakvoj humanitarnoj katastrofi izložena ta zemlja i njen narod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.