“Pao” 52-godišnji diler iz Pljevalja: Sarajevska policija zaplijenila 19 kilograma marihuane

Nakon toga A.M. je uhapšen i uz službeni izvještaj predat u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Šef Ureda policijskog komesara MUP-a KS Fatmir Hajdarević kazao je danas novinarima da je 26. maja također na osnovu dojave građana pronađeno 47 saksija u kojima je bila zasađena stabljika cannabis sativa u devastiranom objektu na Poljinama u općini Centar.

“Vlasnik zemljišta i devastiranog objekta je kazao da objekat ne koristi posljednje tri godine te da je cannabis mogao zasaditi bilo ko, zbog čega je istraga o ovom događaju još uvijek u toku”, pojašnjava Hajdarević.

Načelnik Odjela za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a KS Adil Mulić naveo je da 19 kilograma marihuane košta oko 50.000 KM, ali prepakovana u manje paketiće za uličnu prodaju njena vrijednost doseže do 150.000 KM.

Mulić ipak naglašava da je najveća vrijednost zaplijenjene droge u tome što neće doći do potrošača, jer je, kako kaže, ovo droga mladih i ulazna je uvertira u svijet narkomanije, dodajući da u 2011. i 2012. godini nije bilo smrtnih slučajeva od posljedica droga.

Na kraju je potcrtano da su policijski službenici MUP-a KS u protekla četiri mjeseca samostalno zaplijenili oko 38 kg marihuane, 1.639 grama heroina, 435,50 grama amfetamina (speed), dok su u saradnji s drugim policijskim agencijama oduzeli oko 16 kg marihuane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.