Rama: Albanci sa Kosova moraju da diskutuju kao pravi muškarci, ovakva prilika se možda neće ponoviti naradnih 30 godina

Albanski premijer Edi Rama izjavio je povodom ideje o korekciji granica iznete u dijalogu Beograda i Prištine da je on “posljednji koji bi to trebalo da komentariše” i ocjenio da u Prištini “moraju da održe odgovarajuće strateške razgovore, zato što se takva prilika možda neće ponoviti narednih 30 godina”.


što na Kosovu već traje debata o jednoj ideji, a ne platformi – rekao je Rama na albansko TV “Top čenel”, objašnjavajući zašto se do sada nije oglašavao o toj temi.

– Bio sam veoma jasan kada sam rekao da ću govoriti o Kosovu svaki put kada to bude potrebno, ali nisam i neću govoriti u ime Kosova. Potrebno nam je nešto više od samo jošš jedne debate – kazao je albanski premijer.

Prema njegovim riječima, riječ je o “veoma delikatnom pitanju, pošto se ne radi samo o Kosovu, već o albanskoj naciji”.


– Albanija ima obavezu da podržava Kosovo i mi će sačekati da vidimo šta će oni da odluče. Oni moraju da održe odgovarajuće strateške razgovore, zato što se takva prilika možda neće ponoviti narednih 30 godina. Albanci moraju da diskutuju kao pravi muškarci, uz koncenzus, a ne samo da bi stvarali međusobne sukobe – tvrdi Rama.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana