Razlika u glasovima kakva se ne pamti!: Maestralna Džejla Ramović pobjednica Zvezda Granda 2019!

Džejla Ramović pobjednica je 13. izdanja regionalo popularnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

Mlada Goraždanka koja je oduševljavala u proteklih devet mjeseci pomela je konkurenciju i u finalu, dobivši najviše glasova članova žirija kojeg je činilo 30 estradnih zvijezda iz regiona. Ona je osvojila 334 glasa, dok je Milica Čikarić kao drugoplasirana dobila 223. Nakon toga uslijedilo je zbrajanje glasova publike, a naša predstavnica dobila je čak 101.082 SMS glasa.

Ramović je nastupila prva i izvela pjesme “Ima jedan svijet” Zorice Kondže i “Nismo smeli” mentorice Marije Šerifović, a na sceni se pojavila u glamuroznoj bijeloj haljini.

Zapažen nastup imao je i Sanel Smolo koji je izveo splet pjesama Enesa Begovića “Bosanac”, Halida Bešlića “Put me zove” i Safeta Isovića “Mujo kuje”, a na sceni mu se pridružio mentor Dragan Stojković Bosanac na harmonici, pridonijevši spektaklu.

U velikom finalu najpopularnijeg muzičkog u regionu takmičilo se 16 finalista. Među njima petero je bilo iz Bosne i Hercegovine: Džejla Ramović, Alem Kadić, Sanel Smolo, Ahmed Orahovčić i Armin Jusufović.

Osim šestočlanog stručnog žirija, u finalnoj večeri takmičare je ocjenjivalo 30 pjevača iz cijelog regiona. Oni su glasali uživo putem telefona po evrovizijskom sistemu bodovanja. Nakon toga o pobjedniku su slanjem SMS poruka odlučili gledaoci.

– Želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene, ne znam u ovom trenutku šta da kažem, hvala mom mentoru, najboljem na svijetu, roditeljima, svima koji su mi pomogli i radili na meni – kazala je oduševljena Džejla nakon finala.

Ona je kao pobjednik “Zvezda Granda” dobila  statuu “Zvezde Granda”, automobil Škoda Rapid, pjesmu i spot te jednu specijalnu nagradu – nastup na festivalu “Ulaz” u Beogradu.

Ramović je prije nekoliko dana gostovala u serijalu portala Avaz.ba “Đir sa Memom” kada je otkrila šta očekuje od finala i kako se priprema, bez čega ne može…

Ovo je poredak svih 16 takmičara.

Od prvih šest takmičara, četiri su iz BiH, dok je Alem Kadić zauzeo 14. mjesto.

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

 

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana