Reis Cerić: Ima dosta nagovora da se kandidiram zbog stanja Bošnjaka!

Na zasjedanju Skupštine udruženja ilmije obratio se i reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić. U podužem izlaganju, on se osvrnuo na značaj Islamske zajednice, koja je zajednica odgovornih ljudi i time je njen veliki  značaj za Islam i muslimane i njihovu budućnost.

On je ukazao i na značaj institucije reisu-l-uleme. To je, kako je rekao, stožer oko kojeg se okreće Islamska zajednica, stub na kojeg se sve oslanja. Zato on mora biti čvrst. U tom pogledu je ukazao i na ozbiljnost koju trebaju svi iskazati u pogledu izbora novog reisu-l-uleme.

I ovom prilikom reisu-l-ulema je pred delegatima Skupštine Ilmije ponovio da neće biti kandidat, da nema svog kandidata, niti bi prihvatio da ga drugi kandiduju, mada je, kako je rekao, u posljednje vrijeme imao dosta nagovora da se treba kandidovati s obzirom na stanje muslimana Bošnjaka.

Reisu-l-ulema je na kraju svog obraćanja zahvalio članovima Udruženja ilmijje na razumijevanju  i podršci koju je od njih imao, zaželivši im uspjeh u budućem djelovanju.

Delegati su dugotrajnim aplauzom nagradili izlaganje reisu-l-uleme odobravajući time ono što je radio u svom mandatu reisu-l-uleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.