Riješite se staračkih pjega uz pomoć sastojaka koje imate u kući

Staračke pjege najčešće se javljaju na rukama, nogama i ramenima, a ukoliko vam smetaju, postoji vrlo jednostavan način da ih se riješite!

Ove neželjene hiperpigmentacije, ponekad ne zaobilaze ni mlađe osobe, naročito ako su više izložene suncu. U velikoj mjeri za njihov nastanak doprinose i hormonske promjene, ali i naslijeđe. Smeđe fleke na koži estetski ne izgledaju lijepo, ali na svu sreću nisu štetne niti su na bilo koji način opasne. Pretjeranih razloga za brigu nema, ali opet mnogima smetaju i žele ih ukloniti.

Postoje rješenja u vidu brojnih procedura i preparata, ali rezultati neće stići preko noći.

U pitanju je tradicionalni recept za uklanjanje staračkih pjega u čiju su se djelotvornost uvjerile generacije žena. Naime, sok od luka se tradicionalno koristi za ožiljke na koži, jer antioksidansi iz luka umanjuju štetu na koži o pružaju joj zaštitu. S druge strane, alfa hidroksi kiseline iz jabukovog sirćeta pružaju prirodan piling i uklanjaju sloj mrtvih ćelija.

Med i jogurt mogu pomoći kod hiperpigmentacije

Ova kombinacija se uspješno pokazala kod eliminacije smeđih mrlja, evo kako se pravi smjesa: Pomiješajte jednake dijelove meda i jogurta, nanesite ih na staračke pjege, ostavite dvadesetak minuta, pa zatim isperite.

Limunov sok zakođe može da pomogne

Blaga kiselina ovog citrusa uklanja odumrle ćelije i aktivira stvaranje mladog, novog tkiva.Nakapajte svjež limunov sok direktno na fleke po koži bar dvaput dnevno. Ponavljajte postupak sve dok ne dobijete željene rezultate.

O svemu ovom se posavjetujte sa svojim ljekarom ili farmaceutom i ne pretjerujte ni sa čim!

izvor hayat.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.