Ronaldo proslavlja novi ugovor kupovinom LaFerrarija

Nakon potpisivanja novog petogodišnjeg ugovora sa Realom, sad već najplaćeniji fudbaler na svijetu, Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo), odlučio je da kupi jedan od najskupljih i najprestižnijih automobila na svijetu.

Kako piše španski sportski portal defensacentral.com, fudbaler Real Madrida želi da uđe u novi “ekskluzivni klub” tako što će postati jedan od 499 kupaca modela Ferrari LaFerrari.

Prvi uslov za kupovinu novog Ferrarijevog top modela, platežna moć Portugalca, odavno se ne dovodi u pitanje.

Međutim, prema ranijim navodima, da bi neko postao vlasnik modela LaFerrari, potrebno je da već posjeduje pet automobila ovog italijanskog proizvođača. Vjeruje se da Ronaldo za sada u svojoj garaži ima “samo” četiri Ferrarija.

Ako bi se u Ferrariju dosljedno držali tog pravila, napadač Reala morao bi da prije LaFerrarija kupi još jedan automobil sa značkom propetog konja. Sličan uslov nedavno je postavljen jednom bogatom Filipincu koji je takođe želio da u svojoj garaži ima model LaFerrari.

Druga opcija je da Ronaldo za svoj primjerak ponudi Ferrariju više novca od osnovne cijene automobila koja iznosi 1,3 miliona evra.

U svakom slučaj, nadamo se da će, kada jednom postane vlasnik LaFerrarija, Kristijano prema njemu biti pažljiviji nego što je to bio sa modelom 599 GTB kojeg je slupao 2009. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.