Ronaldova sestra i prijatelji popljuvali Modrićevu “Zlatnu loptu”: To je mafija

Luka Modrić zvanično je sinoć dobio nagradu magazina “France Football” za najboljeg fudbalera svijeta.

Kapiten viceprvaka svijeta i veznjak Reala zasluženo je osvojio ovu nagradu i prekinuo dominaciju Mesija (Messi) i Ronalda, koja je trajala deceniju.

Međutim, osobe bliske Kristijanu Ronaldu (Cristiano) opet nisu dobro primile odluku da se nagrada za najboljeg fudbalera svijeta dodijeli Luki Modriću, a ne portugalskom napadaču.

Elma Aveiro i Miguel Paiksao, Ronaldova sestra i prijatelj, žestoko su putem društvenih mreža kritizirali novinare i časopis “France Football” što nisu nagradu dodijelili kapetanu Portugala.

– Na nesreću, ovo je svijet koji živi od korupcije, mafije i k… sina novca. Božija moć je veća od sve te truleži. Bog kasni, no ne zakaže – poručila je Aveiro na Instagramu, gdje je objavila Ronaldovu fotografiju s ranije osvojenom “Zlatnom loptom”.

Modrić je na temelju glasova novinara iz gotovo 180 zemalja osvojio prvo mjesto sa 753 boda, dok je Ronaldo zauzeo drugo mjesto s 478 bodova.

Paiksao je kazao da je Ronaldo, ipak, najbolji fudbaler svijeta.

– Onaj koji je i više nego dovoljno napravio da bude još jednom proglašen najboljim, nimalo se ne poštuje. Činjenice govore same za sebe. Oni koji ne žele da Kristijano bude nagrađen nikada neće moći prijeći preko brojeva iz nogometne historije. On je najbolji nogometaš svijeta i ove godine – dodao je Ronaldov prijatelj.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana