Samoopredjeljenje ne planira da traži smijenu Vjose Osmani

Iako kao pobednička stranka na izborima može ostati bez položaja u institucijama, Pokret Samoopredjeljenje, uprkos činjenici da će nova vlada biti izglasana sa Avdulahom Hotijem iz DSK kao premijerom, ne planira da zahteva razrešenje predsedednice Skupštine Vjose Osmani, piše Koha.

Potpredsednica Skupštine iz redova Samoopredeljenja Arberie Nagavci rekla je za Kohu da se o ovoj temi u stranci uopšte nije razgovaralo, zbog činjenice da je saradnja sa Osmani bila odlična.

“O tome nismo razgovarali u stranci. To je i zato što imamo saradnju sa Vjosom Osmani na najboljem mogućem nivou. Saradnja je bila odlična na nivou institucija, skupštine i vlade, dakle i sa premijerom Kurtijem”, rekla Nagavci za Kohu.

Dodala je da će i od volje potpredsednice DSK Vjose Osmani zavisiti da li će i dalje biti predsednica parlamenta.

Vjosa Osmani je izabrana za predsednicu Skupštine, nakon što je Samoopredeljenje predložilo za tu poziciju kada je postignut dogovor o koaliciji sa DSK o zajedničkoj vladi.

Dve stranke su se razišle nakon što je DSK 25. marta, pokrenula predlog za obaranje vlade koju je vodio Aljbin Kurti, navodi Koha.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana