Sergej Klimenta i Grujo Nikolić pretukli i opljačkali starca

oruzje

Sergej Klimenta (23) i Grujo Nikolić (22), oba iz Bijeljine, uhapšeni su danas zbog sumnje da su u utorak uveče pretukli i opljačkali Čedu Jočkovića (77) iz Crnjelova, kod Bijeljine, potvrđeno je u policiji.

Osumnjičene terete da su 17. januara upali u Jočkovićevu kući u mjestu Crnjelovo, pretukli starca i ukrali njegov novčanik u kojem se nalazio novac u apoenima od 300 evra i 220 KM, te lična dokumenta.
Tokom kriminalističke obrade Klimenta i Nikolić su priznali krivično djelo u potpunosti, što će im tokom suđenja najvjerovatnije biti uzeto kao olakšavajuća okolnost.
Nakon napada, nesretni starac je prebačen u Medicinski centar u Bijeljini gdje je zadržan na liječenju, a njegove komšije i mještani Crnjelova ostali su šokirani brutalnošću dvojice mladića koji ranije nisu bili poznati po izvršenju krivičnih djela.
“Nikada se nešto slično nije dogodilo u ovom selu. Bilo je sitnih provala u štale i neke kuće, ali nikada da nekome upadnu u kuću i pretuku ga tako kao što su Čedu”, ispričao je Jočkovićev poznanik, koji je želio ostati anoniman.
Nakon kraće istrage policija je pronašla i uhapsila osumnjičene.
Nakon hapšenja, po nalogu nadležnog suda, policija je pretresla kuće u kojima žive Klimenta i Nikolić.
U CJB Bijeljina potvrđeno da je tokom pretresa njihovih kuća pronađen arsenal ilegalnog vojnog naoružanja i eksploziva velike razorne moći.
Naime, tokom pretresa kuće u kojoj je stanovao Klimenta policija je pronašla snajper, poluautomatsku pušku, dva pakovanja plastičnog eksploziva, imrovizovanu eksplozivnu napravu.
Pored navedenog, policija je u kući Sergeja Klimenta pronašla i više komada metaka različitog kalibra.
Dragomir Perić, portparol CJB Bijeljina, potvrdio je danas da su zbog razbojništva nad starcem iz Crnjelova, privedena dvojica osumnjičenih koji su tokom kriminalističke obrade u potpunosti priznala krivično djelo.
“Uhapšena su lica čiji su inicijali G.N. i S.K., oba iz Bijeljine, i kod njih je tom prilikom pronađen veći dio novca koji potiče iz krivičnog djela razbojništa”, naveo je Perić.
“Nezavisnim” je u CJB Bijeljina potvrđeno da će nakon kriminalističke obrade Klimenta i Nikolić biti sprovedeni kod dežurnog tužioca bijeljinskog Okružnog tužilaštva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.