Sirijac “fauliran” u Mađarskoj postaje trener u Španiji

Mohsena je 8. septembra, dok je bježao od policije na mađarskoj granici saplalela kamermanka Petra Laszlo, a on je pao zajedno sa svojim sedmogodišnjim sinom. Njegov snimak obišao je svijet, a u medije je procurila i informacijama da je Mohsen zapravo fudbalski stručnjak koji je trenirao sirijski fudbalski klub Fotuwa SC, javlja Anadolija.

Tim povodom, Udruženje fudbalskih trenera Cenafe iz Španije pokrenulo je incijativu da se Mohsen dovede u Španiju. Predstavnici udruženja poslali su u Munchen čovjeka koji poznaje arapski jezik, kako bi u Madrid doveo Mohsena i njegovo dvoje djece. Predpostavlja se da bi Mohsen večeras oko ponoći trebao biti u Madridu.

Predsjenik Udruženja fudbalskih trenera Cenafe Miguel Angel Galan kazao je da vodi centar fudbalskih trenera i zadovoljstvo je pomoći nekome ko se bavi ovim poslom.

“Bilo nam je jako žao kada smo pročitali njegovu životnu priču u novinama. Nakon što dođe u Španiju i nauči španski jezik želimo mu ponuditi da radi u našoj organizaciji”, rekao je Galan.

On je kazao da će Mohsen sa dva sina večeras doputovati u Madrid, a zatim u Getafe, grad u kojem djeluje ova organizacija. Prema njegovim riječima, Udruženje je od budžeta koji je bio namijenjen za marketing unajmila jedan stan za Mohsena i njegovu porodicu.

Mohsen je otac četvero djece, a njegova supruga i drugo dvoje djece nalaze se na teritoriju Turske. Pokrenuta je i inacijativa da se njegova porodica također dovede u Španiju.

Mađarica Petra Laszlo je dobila otkaz u desničarskom N1TV kanalu nakon što su objavljeni snimci koji pokazuju kako sapliće Mohsena i udara druge izbjeglice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.