Sjeverna Koreja se sprema za rat sa Amerikom

Sjeverna Koreja održala je vojne vježbe u sklopu priprema za eventualni rat sa SAD-om! Vježbe je lično nadgledao sjevernokorejski vođa Kim Jong-un.

Korejska televizija KRT objavila je snimku na kojoj Kim Jong-un nadgleda topničku vježbu. Sjevernokorejska televizija javlja da je mladi vođa naručio vježbu kako bi se ispitale mogućnosti topničkog naoružanja u sklopu rata s SAD-om.

Podsjećamo, Sjeverna Koreja nedavno je upozorila Amerikance da se nalaze u dometu njihovih raketa.

“Reuters” je prenio kako je zanimljivo da je snimka objavljena upravo na dan inauguracije Park Geun-hye, nove predsjednice Južne Koreje.

Iz Južne Koreje u međuvremenu su stigle informacije da se njihovi sjeverni susjedi pripremaju za veliku vojnu vježbu u Istočnom moru. Odgovor je to na zajedničku vježbu koju su najavile vojske SAD-a i Južne Koreje.

“Detektirali smo kretanje koje odaje da se vojska Sjeverne Koreje priprema za veliku vojnu vježbu. Diljem zemlje u toku su pripreme za vježbu u kojoj će učestvovati kopnena vojska, mornarica i avijacija. Očekuje se da će se vježba tokom marta održati u Istočnom moru”, izjavio je za agenciju Yonhap oficir u južnokorejskoj vojsci koji je želio ostati anoniman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.