ŠOKANTAN ZAPLET U CRNOJ GORI: Krivokapić ide na nove izbore ako ne bude ekspertske vlade

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić bliži je odluci da prekine razgovore o postizbornoj koaliciji nego da popusti pod pritiscima i ne formira ekspertsku vladu, saznaje Nova.rs iz izvora bliskih Krivokapićevom kabinetu.

Sagovornik Nove.rs navodi da lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, zajedno sa predsjednikom Pokreta za promjene Nebojšom Medojevićem, koče formiranje nove vlade, jer po svaku cijenu žele da budu njen dio.

“Uopšte ih ne zanima koncepcija mandatara, već samo hoće da se dočepaju fotelja. Krivokapić ne želi da formira vlast sa ljudima na koje bi se sručila salva kritika. Ako se tome doda da su Mandić i Knežević prvestepeno osuđeni za državni udar i da se protiv njih vodi proces, njihov eventualni ulazak u vladu od starta bi bila kompromitacija nove vlasti. Istovoremeno, zbog toga bi izostala međunarodna podrška, koja je prijeko potrebna Krivokapićevom kabinetu”, navodi sagovornik.

Izvor Nova.rs podsjeća da je mandatar Zdravko Krivokapić više puta isticao da u novoj vladi želi eksperte i da će, iz tih razloga, upravo on naimenovati novog ministra finansija.

“Nažalost, Krivokapiću ni potencijalni koalicioni partneri nijesu od pomoći. Među Demokratama, takođe, rastu apetiti. Oni pokušavaju da oblikuju stav javnog mnenja puštanjem vijesti o raspodjeli resora u novoj vladi. Zbog svega toga, Krivokapić je bliži ideji da sve propadne i da se ide na nove izbore. Odlučio je da ne želi da poklekne na prvom koraku i da ne popusti pod pritiskom da ne formira ekspertsku vladu.”

Izvor Nova.rs podsjeća da najnovija istraživanja rejtinga stranaka u Crnoj Gori pokazuju da bi Zdravku Krivokapiću išlo u prilog da se ponovo izađe na izbore.

“On uživa aposlutno najveću podršku građana, ali i Srpske pravoslavne crkve i njenih episkopa”, naglašava sagovornik i dodaje da predstavnici DF-a sve više djeluju kao zastupnici Aleksandra Vučića u Crnoj Gori, a ne kao ljudi koji se zalažu za interese tamošnjih građana.

“Mi imamo osjećaj da se sve radi kako bi se destabilizovao Krivokapić i da Vučić, preko Kneževića i Mandića, pokušava da pomogne Milu Đukanoviću”, poručuje sagovornik Nove.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana