ŠOKANTNO TUMAČENJE SRPSKE ISTORIČARKE: Evo zašto je Putin poklonio pušku Vučiću…

Izabrati baš pušku kralja Milana Obrenovića, najizrazitijeg predstavnika antiruske spoljne politike u našoj prošlosti, jasan je znak nepovjerenja u Vučićeve izjave o srpsko-ruskom bratstvu”, rekla je Stojanović.

Istoričarka Dubravka Stojanović izjavila je da je pokloniti pušku usred afere s oružjem “vrlo znakovito”, posebno što Moskva sigurno nije bila zadovoljna time gde je odlazilo Krušikovo naoružanje.

Stojanović je to izjavila za list Danas, komentarišući poklon predsjednika Rusije Vladimira Putina predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću prilikom susreta u Sočiju.

“Da poklonite pušku u jeku drame s naslovnicom NIN-a predstavlja drugi važan nivo. Potom, izabrati baš pušku kralja Milana Obrenovića, najizrazitijeg predstavnika antiruske spoljne politike u našoj prošlosti, jasan je znak nepovjerenja u Vučićeve izjave o srpsko-ruskom bratstvu”, rekla je Stojanović.

Dodala je da “kad se to poveže s činjenicom da je Putin čvrsto prekinuo Vučićevu namjeru da ga izljubi, možemo da jačamo teze o zategnutim odnosima”.

“Sve to tako možemo da ređamo, ali mislim da se time samo pecamo na zavjerenički način na koji se odvija ta ‘diplomatija’ i sami pristajemo na te autoritarne igre i njihove tajne kojima samo jačaju svoju moć koju hoće da predstave kao mističnu. Pa nam puštaju zagonetke da ih tumačimo”, komentariše Dubravka Stojanović i zaključuje “zato i ne želim da pokušavam da ozbiljno tumačim te dimne signale”.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana