Šokantno:Bacanje beba u Indiji (VIDEO)

budaleindijanci

Prestrašena i uplakana djeca u Indiji su bacana sa visine od deset metara u prizoru koji je zaista teško gledati, a sve se to dešavalo u okviru ceremonije koja se godinama održava u toj zemlji.

Ova ceremonija koja se svake godine održava u Karnataki je užasnula borce za dječija prava, koji su ovaj čin nazvali barbarskim i zatražili da se zabrani od strane indijskih vlasti.

Ova ceremonija traje već stoljećima i prakticiraju je i hindusi i muislimani, a ovaj video iz 2009. pokazuje religijskog vođu koji prvo protrese djecu a zatim ih baci sa visine od desetak metara, gdje ih dočeka lokalno stanovništvo koje doslovno hvata prestravljenu djecu u dekama.

Kada djeca sigurno padnu na te deke, masa ljudi oduševljeno kliče i nose djecu u rukama sve dok ih ne vrate njihovim majkama. Lokalni borci za dječija prava su uspjeli da zabraneovu ceremoniju u određenim dijelovima, ali se još uvijek prakticira u hramu Digambeshwara.

„Apsolutno sam šokirana ovim. Ovo je vladin zadatak koji treba da prekine ovaj barbarski čin i osudi svećenike u hramovima“, izjavila je Lov Verma, članica Komisije za zaštitu dječijih prava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.