Šou Troickog koji je obišao planetu: Viktor uzeo TV kameru da bi ubijedio sudiju

Viktor Troicki je na turniru Masters serije u Rimu ispao već u drugom kolu, izgubivši od Ernestsa Gulbisa sa 6:1, 6:1, a meč će ostati upamćen po nesvakidašnjem potezu srpskog tenisera tokom rasprave sa sudijom.

Nakon izgubljenog prvog seta, Viktor se našao u teškoj situaciji na startu drugog. Rival je imao šansu za brejk, Troicki je poslao lopticu ka osnovnoj liniji, a iako se sudija zadužen za taj dio terena nije oglasio, glavni, Sedrik Murije, jeste: viknuo je “Aut!” i dodijelio gem Letoncu.

Viktor je isprva bio (samo) u nevjerici. Sačekao je da glavni arbitar siđe sa svoje stolice, pokaže “da je u pravu”, a onda je Troicki preskočio mrežu i otišao da se sam uvjeri. Ono što je tamo vidio – bilo mu je dovoljno da počne da ubjeđuje sudiju da je pogriješio kada je smatrao da postoji prostor između linije i traga koji je ostavila loptica.

“Daj, Sedriče, znaš da si pogriješio. Ma, daj, znaš to! Molim te, priznaj da si pogriješio. Ti si to dosudio, sada nećeš da sudiš protiv sebe. Priznaj, nema nikakvog praznog mjesta između linije i traga loptice! Ne, neću da nastavim da igram ovako. nema nikakvog praznog prostora, ali ti nećeš sebe da ispraviš, jer uvijek misliš da si u pravu, ali nisi”, rekao je, između ostalog, Troicki tokom rasprave, a onda je na oduševljenje publike uzeo jednu od kamera koja je korišćena za TV prenos i poveo kamermana da zabilježi sporni detalj.

Navijači su njegov potez ispratili povicima, “Viktor, Viktor!”, ali je Murije ostao dosljedan. Dodijelio je taj gem Gulbisu, koji je potom stigao do ubjedljivog trijumfa.

Pogledajte kako je izgledala pomenuta rasprava, koja se na svim važnijim TV ćelijama na svijetu prikazivala u srijedu uveče kao najveća sportska zanimljivost na planeti tog dana:

[youtube]165r4mM9edc[/youtube]

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana