Splet igara, pjesma i Miss Bošnjaka u Rečanu

Defileom kulturno-umjetničkih društava glavnom ulicom juče je u Rečanu u povodu Dana Bošnjaka započela kulturna manifestacija na kojoj su pored bošnjačkih kulturno-umjetničkih na sportskom stadionu nastupili i pjevači iz Župe i Podgora.

Defile bošnjačkih kulturno-umjetničkih društava “Šarski behar”, “Podgorski biseri” i “Svjetlucavi biseri” uz pratnju gočeva glavnom ulicom u Rečanu bila je najava večernjeg koncerta na kome su pored ovih društava nastupili i Denis Huduti, Migdat Hamza i Redžep Senadović i Anel Rustemi koji su otpjevali po dvije pjesme.

Manifestaciji su pored mnogobrojnih mještana Župe i Podgora prisustvovali bošnjački politički predstavnici kao i gosti iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Spletom igara prisutnima se na sportskom stadionu predstavili bošnjačka društva iz prizrenskog regiona a između njihovih nastupa nastupili su pjevači.
U okviru ove manifestacije upriličen je Izbor za Miss Dana Bošnjaka.

Miss Dana Bošnjaka Seldina Saliji je. Druga ratilja je Salmina Maksuti, Prva pratilja Elmedina Demiri, Za Miss fotogeničnosti izabrana je Hamra Senadović, dok je Miss šarma Fadija Ferati.

 

 

bosnjak-ks.info/info-ks.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.