Sprdnja u EP: Prijem Srbije u EU odložiti do 3000 godine!

Poslanik Partije za nezavisnost Velike Britanije Vilijam Darmut na sjednici Evropskog parlamenta “neslano” se našalio na račun Srbije i Kosova, predloživši da se rasprava o pristupanju Srbije Evropskoj uniji odloži za april 3000. godine!

– Želim da predložim da rasprave o pristupanju Srbije i Kosova EU budu odložene, ne do aprila 2013, već do aprila 3000. godine – rekao je uz osmeh Darmut, za šta je dobio skroman aplauz.

Predsjednik Evropskog parlamenta Martin Šulc odgovorio je da je “vremenski okvir koji je predložen prilično velikodušan”, ali da je Darmutov prijedlog ipak stigao kasnije nego što je predviđeno procedurama.

– Trebalo je da prijedlog iznesete prije 16 časova kako bismo mogli da ga razmotrimo, tako da nam nedostaje realnosti u oba aspekta – rekao je, takođe uz osmjeh, Šulc.

Britansku nezavisnu partiju predvodi poznati evroskeptik Najdžel Feridž, a poslednja istraživanja pokazuju najbolje rezultate u istoriji stranke – trenutno imaju podršku 17 odsto opredeljenih glasača i treći su po snazi, deset procenata ispod konzervativaca.

Ovo nije prvi put da se evropske integracije Srbije koriste kao predmet šale zapadnih diplomata. Najtiražniji danski list “Kopenhagen post”, citirajući neimenovanog zvaničnika Unije, u tekstu koji se bavi preprekama koje stoje na putu Srbiji ka EU, naveo je da će “Srbija ući u EU za vrijeme predsjedavanja Turske”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.