Sretan put svim našim građanima u dijaspori koji dolaze na Kosovo: Čuvajte se Crnogoraca jer traže mito

Naši sunarodnici koji dolaze na Kosovo za odmor, i dalje se suočavaju sa problemima na putu. Kao i prošlih godina, veliki problemi nastaju na prijelazima kroz Srbiju i Crnu Goru. Građani ukazuju na visoki iznos novca kojeg traže kada prelaze kroz Crnu Goru, izvještava RTK.

Luljeta Mustafa je jedna od mnogih koji će ovo ljeto provesti na Kosovu. Kao i prošlih godina, i ova godina je puna prepreka za dolazak na Kosovo.

Dok je zemlje evropske unije uključujući i Hrvatsku, kao najmlađu članicu, prošla bez problema, na teritoriji Crne Gore je bila suočena sa neopravdanim sankcijama koje su ispraznile njen novčanik.
 
“Tražili su nam novac, tražili su nam 200 eura, ali nije bilo razloga za to jer je sve bilo u redu. Onda sam ih pitala, zašto da plaćamo ovo, onda je cijena nije pala na 50 eura. Tako da sam morala da platim 50 eura”, izjavila je Mustafa.

Luljeta i njena porodica nisu jedini koji su bili suočeni sa ovakvom situacijom.

Oni kažu da su i druga vozila sa našim građanima iz dijaspore zasutavljana od strane policije i carinskih službenika Crne Gore, koji su tražili određenu sumu novca.

Ministarstvo dijaspore je stavilo na raspolaganje dva broja telefona na kojima se mogu obratiti povodom ovakvih problema.

Ministar za dijasporu Ibrahim Makolli je izjavio da do sada nije bilo žalbi vlastima u Crnoj Gori.

“Svjesni smo da vlasti Crne Gore kao i u prošlosti tako i ove godine mogu praviti različite prepreke, ali bez nećeg mnogo direktnog, mi ih nemožemo kontaktirati. Mi smo zatražili od njih na sastancima koje smo imali i dobili njihove garancije, da će sve biti u redu, ali u praksi stanje je mnogo drugčije”, izjavio je Makolli za Radio Kosova.

Makolli je izjavio da naši zemljaci u slučajevima kada imaju problema, trebaju informisati o postupanju tokom citavog puta, na način da se kontaktiraju nadležni organi, kako bi se eliminisala takva praksa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.