Tajni sastanak Dodika sa Mladićevim sinom

Darko Mladić u Banju Luku je doputovao u pratnji bijeljinskog advokata Miodraga Stojanovića te beogradskog advokatskog tima kako bi dogovorio izdvajanje novca iz budžeta RS za odbranu svog oca, saznaje Dnevni avaz.

O tajnosti jučerašnjeg sastanka, koji je u Palati RS trajao skoro dva sata, svjedoči i podatak da je on bio strogo cenzuriran i skriven od medija.

Osim Darka Mladića i advokatskog tima, sastanku kod Dodika prisustvovao je i Pantelija Ćurguz, predsjednik Boračke organizacije RS.

Mladićev sin u trenutku kada je izlazio iz Palate RS nije bio raspoložen za izjave.

“Ne, hvala lijepa, nemam ništa reći” , kratko je odgovorio Mladić, piše “Avaz”.

Nešto ranije Mladićev sin i tim advokata održali su sastanak i s Nedjeljkom Mitrovićem, predsjednikom Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS, koji jer široj javnosti poznat po rigidnim stavovima i izjavama.

Podsjećamo, Dodik je prije nekoliko mjeseci najavio da će “za potrebe svih optuženih za ratne zločine iz RS” biti otvoren poseban fond iz kojeg će se eksploatirati novac za njihovu odbranu.

Iako detalji jučerašnjeg sastanka nisu poznati, kao ni njegov krajnji rezultat, svakako će biti interesantno vidjeti kako će reagirati građani RS na eventualno izdvajanje pozamašnih sredstava za odbranu zločinca Mladića iz ionako opustošenog budžeta RS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.