Tragedija u Tirenskom moru

Osam osoba je poginulo, a još ih se nekoliko smatra nestalima u nesreći talijanskog kruzera Costa Concordije koji se nasukao na pješčani sprud pokraj otoka Giglija u Tirenskom moru u petak navečer, sa 4.200 putnika i članova posade, javljaju italijanski mediji.

Italijanska obalna straža u svom prvom izvještaju s mjesta nesreće objavila da među 3.200 putnika i hiljadu članova posade nitko nije povrijeđen. Međutim, prema pisanju lista Il Messaggero, osam osoba je poginulo, a nekoliko ih se još smatra nestalima. Povrijeđeno je 30 osoba, među kojima nekoliko teško. Uzroci pogibija još nisu jasni, ali italijanska agencija Ansa javlja da su neki putnici u panici skakali s broda.

Do nesreće je došlo u petak u 20 sati blizu toskanske obale, u vrijeme kada su putnici bili na večeri. Na obalu su evakuirani čamcima za spašavanje i na brodovima koji su se našli u blizini. Cijela operacija spašavanja trajala je do 2,30 ujutro u subotu.

Kruzer dug 290 metara nagnuo se za 20 stepeni nakon što se nasukao, ali obalna straža kaže da nema opasnosti od potonuća. Istraga o nesreći je u toku.

Kruzer Costa Concordia isplovio je iz Savone na krstarenje Sredozemljem s planiranim zaustavljanjem u Civitavecchiji, Palermu, Cagliariju, Palme de Mallorci, Barceloni i Marseilleu prije povratka u matičnu luku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.