Traži se Agim Çeku

Od dana kada je preuzeo odgovornost i prihvatio ponudu svoje partije da bude kandidat za gradonačelnika Prištine, niko nije uspio vidjeti niti čuti ispred kamera Agima Çekua.

Njegovi protivkandidati koriste svaku priliku da pozovu građane da glasaju za njih, za razliku od Çekua koji do sada nije nigdje viđen.

Isa Mustafa udara i lijevom i desnom političke partije, rekavši da nemaju šta tražiti u glavnom gradu Kosova, pa čak ni Hashim Thaçi, Ramush Haradinaj i Albin Kurti zajedno.

Sa druge strane Korab Sejdiu nastavlja sa procesom sabotaža u svojoj bivšoj partiji LDK-u. Kada god mu je potrebna podrška izađe i predsjednik partije Begjet Pacolli, sa nekim komentarom o stanju u glavnom gradu.

Shpend Ahmeti ima veliku pomoć i podršku ljudi iz svoje partije, uvijek je u spektru javnosti novim idejama o uređenju grada i načinu da ga promijeni.

Besnik Tahiri nema potrebe da govori puno, on je svoju kampanju za gradonačelnika Prištine počeo prije četiri godine kada je izgubio na izborima.

Jedini koji nedostaje je Agim Çeku. Ili zna sve ili nema šta da kaže. Čak su od njega aktivniji i zvaničnici “Jake partije”.

U jednoj izjavi predsjednik ogranka PDK-a u Prištini Lirak Çelaj je naglasio da je Agim Çeku izabrao drugu metodu izborne kampanje: daleko od objektiva kamera, jer izborna kampanja ispred kamera nije dovoljno iskrena.

Ako ova strategija Agima Çekua bude uspješna, onda će se po svoj prilici cijela zapadna hemisfera doći u PDK u Prištini da nauči kako se dobijaju izbori.

Danas se u modernom demokratskom društvu izborne kampanje – iskreno ili ne – rade samo preko medija. Izvan objektiva kamera se vrše samo prljavi poslovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.