Tužna priča: Nakon sedamnaest godina pronašla otetog sina, a on ju je odbio

Sada, sa 59 godina, sama i bez porodice Ye pomaže drugim porodicama u potrazi za njihovom djecom.

Šestogodišnji sin Ye Kinxiu nestao je 1993., a u potrazi za svojim djetetom Ye je prošla kroz 10 kineskih provincija, skupljala je smeće i prala suđe da bi preživjela, a spavala je u parkovima. Umalo je i umrla, a najtužnije od svega jest što je njihova sina prodao suprug bogatoj porodici. On ju je molio da prestane tražiti sina, a naposljetku ju je i ostavio.

Kada je Ye Kinxiu napokon pronašla svoga sina, on je nije želio ni zagrliti.

S njom je proveo godinu dana, a ona se dodatno zadužila kako bi mu platila školovanje. No, on je nakon godinu dana pobjegao i nije joj se javio dvije godine. Iako joj je zadao bolan udarac svojim nestankom, Ye kaže kako ne žali što ga je tražila i pronašla. “Ne žalim što sam ga tražila. Njegova je stvar na koji način živi svoj život. Kada vam dijete nestane, ne možete ga prestati tražiti”, rekla je Ye.

Svake je godine u Kini oteto nekoliko hiljada djece. “Kada vam otmu dijete, to je gore nego da vam iščupaju srce. Ako vam netko iščupa srce, to traje jednu sekundu, umrete i ničega više niste svjesni”, ispričala je Ye, piše news.com.au. “Ako je vaše dijete nestalo i nije nađeno, tada vas svaki dan čim se probudite boli srce od razmišljanja”, dodala je Ye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.