U bolnici krali mozgove mrtve djece i čuvali ih u staklenkama

kralimozgove

Britanka Julie Middleton (40) je 13 godina nakon smrti svojeg sina otkrila da je bolnica čuvala njegov mozak u staklenci, piše Daily Mail.

Njezin sin Regan preminuo je 1999. kada je imao samo šest sedmica. Iako je znala da su lijkari na patologiji uzeli uzorke tkiva nakon smrti, vjerovala je da je sina pokopala cijelog. Da je cijeli mozak njezina sina sve ove godine bio u staklenci Julie je otkrila nakon državne revizije.

Glasnogovornik bolnice rekao je kako Regan Middleton nije niti bio pacijent u bolnici Southampton te da je čuvanje organa zatražio je mrtvozornik za moguća forenzička ispitivanja. Nakon užasnog otkrića, mozak će pokopati pokraj tijela no Julie i njezin bivši suprug Michael vjerojatno mu neće prisustvovati.
– Bit će prebolno. Mislila sam kako sam se od Regana oprostila još prije 13 godina. Ne mogu to ponovno proživljavati – rekla je Julie.

Osim zakapanja mozga, Julie je imala mogućnost ostaviti organ u bolnici za daljnja ispitivanja i zatražiti da ga se riješe.
– Povjerila sam im svoje dijete, a vratili su mi ga bez jednog organa. Naravno da im ga nisam namjeravala ostaviti – rekla je Julie.

Slično su otkrile još dvije Britanke koje su 14 godina nakon smrti svoje djece saznale kako je bolnica djeci vadila mozgove i čuvala ih u staklenkama, piše The Sun.

Melanie Ware (31) mozak svojeg trogodišnjeg sina koji je preminuo 1997. morala je pokopati. Danas ima troje djece. Tešku vijest saopštila joj je policija. Rekli su joj da su uzorci mozga njezina sina nađeni u bolnici.

– Mozak nije uzorak, to je cijeli i najvažniji organ. Ponovno smo imali sprovod i bilo je užasno teško. Sada ne mogu vjerovati niti jednom medicinskom osoblju – rekla im je Melanie.
Lisa Burton isto je saznala za svoju kćer Zoe koja je preminula od epilepsije 1997.

– Znala sam za uzorke, ali ne i za cijeli organ. Uzeli su ih jer su valjda mislili da smo osumnjičeni. Zoein mozak smo dali kremirati dan prije njezina 18. rođendana – rekla je Lisa.
Iz bolnice i dalje tvrde da je njihova odgovornost minimalna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.