U Prištini uhapšene dvije osobe, ispitivač kandidatima za vozačku dozvolu pokazivao odgovore

Prištinska regionalna jedinica za istragu privrednog kriminala i korupcije kosovske policije uhapsila je danas dve osobe zbog sumnje da su bili posrednik u primanju mita i ispitivač koji je kandidatima za vozačku dozvolu pomagao tokom teorijskog ispitivanja pokazujuću tačne odgovore, piše Gazeta ekspres.

Uhapšeni G.K. (46) i E.Z. (52) osumnjičeni su da su umešani u krivična dela Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, Podmićivanje i Prihvatanje mita u privatnom sektoru, a tokom pretresa, u prisustvu branioca, pronađeno je 500 evra koji su korišćeni u primeni prikrivene istražne mere „Simulacija krivičnog dela korupcije”.

Odlukom tužioca, dvojici osumnjičenih određen je pritvor od 48 sati.

Početkom septembra 2019. godine, Prištinska regionalna jedinica za istragu privrednog kriminala i korupcije, dobila je informaciju da su službenici navodno primali mito kako bi kandidatima za vozačku dozvolu pomagali prilikom teorijskog testa.

Nakon prikupljanja preliminarnih podataka, policijski istražitelj obavestio je pravosudne organe i dobio nalog od Osnovnog suda u Prištini za prikrivene istražne mere.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana