U stanu pronašli tijelo žene, pretučene i zadavljene

zadavljenazenaDanijelu B. (44) rodbina je našla mrtvu u stanu u Zagrebu. Imala je povrede po vratu koje ukazuju na davljenje, te više teških povreda po glavi. Njen muž je nestao.“Čula sam plač i uplašila se. Vidjela sam njene roditelje ispred stana, a kasnije je došla i policija”, kazala je za 24sata.hr. komšinica ubijene Danijele B. (44). Policija je oko 8 sati od njene rodbine dobila dojavu da su ženu pronašli mrtvu u stanu u Peruanskoj ulici u Zagrebu.

Pregledom tijela ustanovili su da je riječ o ubistvu. Žena je imala povrede po vratu koje ukazuju na davljenje, ali imala je i više teških povreda po glavi koje bi mogle biti smrtonosne. Zato dežurni patolog koji je na mjestu događaja pregledao tijelo nije mogao sa sigurnošću odrediti uzrok smrti, već će to znati nakon obdukcije.

Stanari Peruanske kažu da je Danijela sa 12-godišnjim sinom nedavno odselila na drugu adresu, također u Gajnicama, dok je njen suprug Z. B. ostao živjeti sam u podstanarskom stanu u Peruanskoj. Supruga su posljednji su put vidjeli u subotu popodne. Istraga je u toku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.