U stanu u Sarajevu pronađen leš tromjesečne bebe

policija stop-traka

Policija je jučer u stanu u ulici Hendek broja 9, općina Stari Grad, pronašla beživotno tjelo tromjesečne bebe.

Uviđaj je obavio dežurni kantonalni tužilac u prisustvu vještaka medicinske struke, nakon čega je leš bebe prevezen u prosekturu “Bare” radi obdukcije. Policija radi na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

RAZBOJNIŠTVO U DVIJE KLADIONICE
Nepoznata osoba je jučer izvršila razbojništvo u sportskoj kladionici “Derby bet shop”, ulica Kolodvorska broj 5, općina Novo Sarajevo. Razbojnik je uz prijetnju pištoljem otuđio određenu sumu novca od radnice C. Š.

Sinoć je u sportskoj kladionici “Premier”, ulica dr. Fetaha Bećirbegovića broj 23-a, općina Novo Sarajevo, od strane dvije nepoznate osobe, uz prijetnju nožem, izvršeno razbojništvo, nad radnicom V. E., od koje je otuđena određena suma novca.

UHAPŠENI ZBOG KRAĐA
Policijski službenici jučer su lišili slobode M. R., rođen 1991. godine i K. S. rođen1975. godine, obojica iz Ilijaša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krađu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krađu, slobode je lišen O. T., rođen. 1988. godine iz Sarajeva.

Policijski službenici jučer su lišili slobode N.A. rođen 1994. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tešku krađu.

Sinoć su policijski službenici lišili slobode G.N. rođen 1993. godine iz Sarajeva i L. A., rođen 1980 godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili tešku krađu.

Nakon kriminalističke obrade svi privedeni su otpušteni iz službenih policijskih prostorija.

UHAPŠEN ZBOG DROGE
Policija je jučer lišila slobode L. K., rođen 1993. godine zbog postojanja osnova sumnje da je posjedovao i omogućavao uživanje opojnih droga.

DIJETE-PJEŠAK TEŠKO POVRIJEĐENO
Na kolovozu ulice Drinska bb, općina Novo Sarajevo, jučer se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do udara i obaranja na kolovoz pješaka – djeteta O.LJ. rođen 2005. godine iz Sarajeva, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Njega je udario automobil “škoda-fabia” (M53 O 950), kojim je upravljao V. B. rođen 1978. godine iz Sarajeva.

UHAPŠEN PO POTJERNICI IZ KALESIJE
Policija je jučer lišila slobode A.M. rođen 1977. godine iz Kalesije, na osnovu centralne potrage Općinskog suda Kalesija.

UHAPŠEN ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA
Policijski službenici sinoć su lišile slobode R. S., rođen 1968. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio nasilničko ponašanje.

ZBOG ALKOHOLA IZ SAOBRAĆAJA ISKLJUČENO 25 VOZAČA
Policijski službenici Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su jučer 323 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 52 vozača. Iz saobraćaja je isključeno 25 vozača zbog alkohola, pet osoba bez položenog vozačkog ispita, dvije osobe prije sticanja prava na upravljanjem vozilom i dva neregistrirana vozila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.