Ubica: Zovi doktora, zaklao sam majku!

Goran je gotovo slijepu majku Mirsu usmrtio u porodičnoj kući, nakon čega joj je ruke i noge vezao maramom.

Monstruozno!

– Zovi doktora, ubio sam mamu!

Ovo je, kako saznajemo, svom bratu od strica rekaoGoran Krstić (43), osumnjičen da je prekjuče oko 19.30 sati u porodičnoj kući u selu Dionice kod Jagodine nožem prerezao grkljan svojoj majci Mirsi Krstić (76), a zatim pobjegao. Međutim, policija ga je nakon kratke potjere uhapsila i odredila mu pritvor do 48 sati.

Krpa na grlu

Goranov zet Milan Stefanović kaže za Kurir da je u sobi u kojoj je Goran ubio majku zatekao užasan prizor.

– Goran je najvjerovatnije prvo zaklao Mirsu, a onda ju je položio na pod i bukvalno pripremio za mrtvački sanduk, jer je ona ležala na najlonu pored kreveta. Ruke i noge su joj bile vezane maramom, kao kod mrtvaca, a preko grla je imala krpu. U sobi je bilo mnogo krvi. Mislio sam da sanjam kada sam video okrvavljenu taštu na podu – priča uznemireni Milan.

Prema njegovim riječima, Goran je poslije zločina otišao kod brata, koji živi u kući pored, i rekao mu šta je uradio, a onda se sakrio u nedovršenoj kući u svom dvorištu.

– Kada je došla policija, Gorana nigdje nije bilo. Tražili su ga neko vrijeme, a onda su ga sustigli u obližnjoj njivi, i to bez majice. Najvjerovatnije je skinuo bio krvavu majicu da bi sakrio tragove užasa koji je počinio – kaže Milan.

On objašnjava da se Goran žestoko opirao hapšenju.

– Policajci su ga jedva savladali. Izgledao je kao razjarena zvijer, dobio je bio nevjerovatnu snagu – priča Milan. Komšije i rodbina Krstića su ostali u šoku poslije ubistva i nikome nije jasno zašto je Goran digao ruku na majku.

– Njih dvoje su sami živjeli u toj kući. Koliko znam, nisu imali neke ozbiljnije nesuglasice. Mirsa je pored Gorana imala još tri ćerke, a njega je najviše voljela i to nije krila – kaže Milan Stefanović.

Nije bio pijan

Komšije kažu da je Goran prije nekoliko mjeseci bio u Beogradu na liječenju.

– Imao je šum na srcu i napale su ga neke bakterije. Zbog toga je prestao da radi u Centru za reciklažu u Jagodini i dobio je invalidsku penziju. Ranije je imao problema s alkoholom, znam i da jedno vrijeme nije pio, ali smo ga u posljednje vrijeme ponovo viđali pijanog – kaže komšija.

Interesantno je da Goran u trenutku ubistva nije bio pod dejstvom alkohola.

– Kada su ga uhapsili, vidio sam da je potpuno trijezan. Ne znam šta je moglo da mu klikne u glavi pa je riješio da ubije majku… Moguće da je dobio neke halucinacije zbog lijekova koje je pio, ne razumijem – kaže Milan Stefanović.

Mirsa je bila zlatna žena

Mirsine ćerke, zetovi i unuci ne mogu da vjeruju da ju je sin ubio.

– Ona je bila zlatna žena. Svi smo je obožavali. Bila je slabovida, ali pokretna. Čuvala je svinje i koze, a Goranu je pomagala u svemu. On je počeo da pravi novu kuću u dvorištu, a ona ga je podržavala. Zašto bitanga nije potegao nož na nekog sebi ravnog nego je nasrnuo na ženu od 76 godina, koja nije mogla da se brani – kaže zet Milan.

Gorana potresla smrt djeteta

Goran i Mirsa su se u selo Dionice doselili prije sedam godina iz Preševa.

– Goran je neko vrijeme živio s jednom ženom iz komšiluka. Prije tri godine su dobili i bebu, ali je ona neposredno po rođenju preminula. Gorana je to mnogo potreslo i patio je zbog toga. Tada su mu i zahladnjeli odnosi s nevenčanom suprugom. Moguće je da se zato ponovo odao piću, ali do ove tragedije nije bio loš čovjek – pričaju komšije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.