Ubila muža sjekirom dok je spavao

sjekira

Pedesetšestogodišnja Ana Benka je u zapadnobačkom selu Lalić nadomak Odžaka sjekirom i nožem ubila muža Jaroslava Benka (60), a potom pokušala da oduzme sebi život, potvrdila je dežurni istražni sudija somborskog Višeg suda Valentina Knežević.

“Ubistvo se desilo juče oko 8.00 sati. Postoji sumnja da je Ana ubila Jaroslava udarcem sekire po sljepočnici, dok je on spavao, a kasnije mu je zarila nož u srce. Poslije zločina Ana se i sama pokušala ubiti”, rekla je Kneževićeva za novosadski “Dnevnik” poslije uviđaja, javlja Srna.

Ona je dodala da je tijelo muškarca, na kojem su dvije rane – u predjelu glave i oko srca, pronađeno u krevetu sobe porodične kuće Benka. “Pored njega su bili sjekira i nož. Rana na glavi, za koju se pretpostavlja da je nanijeta sekirom, najvjerovatnije je bila smrtonosna, a rana u predjelu srca nanijeta je nožem, kada je Jaroslav već bio mrtav”, rekla je Kneževićeva.

Ona je navela da je žena u besvjesnom stanju zatečena kako leži pored kreveta, na kom je bilo beživotno tijelo njenog supruga. “Ona je imala više ubodnih rana od noža u predjelu trbuha, posjekotina na unutrašnjim stranama podlaktica, pa se pretpostavlja da je pokušala da izvrši samoubistvo”, konstatovala je Kneževićeva.

Ana Benka je hitno prebačena u Opštu bolnicu u Somboru, a prema posljednjim informacijama, ona je odmah operisana i ne nalazi se u životnoj opasnosti. Po nalogu dežurnog istražnog sudije, leš Jaroslava Benka prebačen je u novosadski Zavod za sudsku medicinu, gdje će biti izvršena obdukcija, radi konačnog utvrđivanja uzroka smrti.

Razlozi za krvavu porodičnu dramu, koja je šokirala mještane Lalića, za sada su potpuno nepoznati. Jaroslav i Ana Benka su sami živjeli u kući u Jugoslovenskoj ulici broj 56. Ubijeni Jaroslav bio je mesar u Vrbasu i nedavno je završio svoj radni vijek, ali je i kao penzioner nastavio da se bavi mesraskim poslom. Iza sebe je ostavio ćerku i sina, koji imaju po dvoje dece, a trenutno žive i rade u Vrbasu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.