UGLEDNA „MARCA“ OTKRIVA: Ako se ovo ne ostvari, Lionel Messi sigurno napušta Barcelonu…

Messi je tražio da raskine ugovor s Barcelonom jer je bio svjestan da za njega niko neće platiti 700 miliona eura koliko iznosi otkupna klauzula. No, klub nije pristao na to i Messi je na kraju morao ostati.

Ipak, najbolji igrač svijeta može napustiti Camp Nou na kraju ove sezone jer mu ističe ugovor. Messi će biti slobodan igrač i imat će pravo da bira gdje će nastaviti karijeru.

Međutim, nakon što je Josep Maria Bartomeu napustio predsjedničko mjesto Barcelona pojavila se šansa da Messi ostane. Argentinac bi mogao produžiti ugovor s katalonskim klubom i tu završiti svoju karijeru.

No, kako piše ugledna Marca Messi je postavio nekoliko uslova prije nego što potpiše novi ugovor. On će odluku donijeti tek pred kraj sezone jer želi da vidi kako će se razvijati situacija u Barceloni.

Prije svega želi da vidi formu ekipe i koliko oni mogu što se tiče osvajanja titula, a naravno najbitnije mu je da vidi ko će biti novi predsjednik i sportski direktor. Ukoliko to bude po njegovom ukusu onda će Messi najvjerovatnije potpisati novi ugovor.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook