Uhapšen Dan Tan, “mozak” svih namještenih rezultata u fudbalu

U Singapuru je uhapšen navodni vođa kriminalne grupe koja se bavila namještanjem fudbalskih rezultata širom svijeta radi zarade na kladionicama, prenijeli su danas lokalani mediji.

dan tanPolicija je odbila da potvrdi da je biznismen Dan Tan, čije je puno ime Tan Set Eng ,”osumnjičeni lider” pomenut u saopštenju u kojem se govori o hapšenju 14 lica.

Europol je u februaru saopštio da su grupe povezane sa Singapurom namjestile stotine utakmica širom svijeta, uključujući mečeve Lige prvaka i kvalifikacione utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo, prenio je AFP.

U zajedničkom saopštenju singapurske policija i službe za borbu protiv korupcije navodi se da je u operaciji koja je trajala 12 sati uhapšeno 12 muškaraca i dvije žene.

Oni su osumnjičeni da su “članovi organizovane kriminalne grupe umiješane u namještanje utakmica”, navodi se u saopštenju.

Devet uhapšenih je dobilo pravo da budu pušteni uz plaćanje kaucije, a pet osoba je zadržano u pritvoru. Prema singapurskom zakonu, osumnjičeni pripadnici organizovanih kriminalnih grupa mogu ostati iza rešetaka do godinu dana bez suđenja.

Generalni sekretar Interpola Ronald K. Noble ranije je zatražio od Singapura da uhapsi Tana, kojeg traže i italijanske vlasti zbog kladioničarskih malverzacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.