Uhapšeni Srbin i Albanac za mito, planirali bjekstvo M.M?

Dve osobe, kosovski Srbin i Albanac uhapšeni su pod sumnjom za primopredaju mita.

Srbin S.V., stražar u kosovskoj korektivnoj službi i Albanac P.M., službenik u ministarstvu za dijasporu sumnjiče se za uzajamnu saradnju u razmeni gotovinskog novca od 3000 evra kako bi se jednom srpskom pritvoreniku u zatvoru koji se nalazi pod merama jakog obezbeđenja obezbedio telefon, saopštila je danas Kosovska policija.

Istraga koja se vodi ide u pravcu mogućnosti da je zatvorenik nameravao da pobegne iz zatvora.
Osumnjičenima je određen 48-časovni pritvor, a Kosovska policija u zasebnom saopštenju za štampu nije dala druge detalje.

U međuvremenu portal Insajderi pozivajući se na policijski izveštaj otkriva pun identitet uhapšenih ali i zatvorenika čije je bekstvo navodno bilo planirano. Reč je o crnogorskom državljaninu M.M, Podgoričaninu koji je uhapšen jula u Prištini u vezi sa ubistvom u Crnoj Gori. Iz ranijih medijskih natpisa ovom licu je navodno nuđen status svedoka saradnika u slučaju Oliver Ivanović.

Insajderi piše da je srpski čuvar navodno ponudio oko 3000 evra kako bi organizovao bekstvo M.M. iz zatvora. Insajderi se poziva na potvrdu zamenika tužioca u Prištini Ibrahima Beriše.
„S.V. čuvar srpske nacionalnosti koji radi u zatvoru u Dubravi, koji se nalazi pod merama visokog obezbeđenja, preko P.M., ponudio mu je negde oko 3000 evra da stvori mogućnost kako bi M.M. koga je specijalna jedinica uhapsila letos u Prištini, mogao da pobegne iz zatvora,“ rekao je Beriša za Insajderi.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana